19 maj 2008

spreminjAnje // sveta

Beng. Beng. Beng. Beng. Kot bi nekdo udarjal po smetnjaku. Kar ne neha. Opolnoči. Stopim na balkon in pogledam dol. Ne razbija po smetnjaku, ampak po trafiki. Po njeni ključavnici, pravzaprav. Ob njem je rdeča torba. Pokličem policijo. Opisujem, kaj se dogaja. Kot da bi dogajanje na platnu opisovala slepemu človeku. "Razbija po vratih. Zdaj je notri. Ne ni sam. Še en je zraven. Ne, nimata mopeda. Rdeča torba. Bele superge. Ja, še vedno sta notri. Zdaj gresta ven. Ne vidim ju več." Policaji pridejo zelo hitro. Celo več avtomobilov. Ampak prepozno. Vozijo se naokoli. Kriminalisti ostanejo in zbirajo sledi. Ne vem, če so ju našli. Verjetno ne. Velikokrat vlomijo v to trafiko, ampak ne kličemo policije, pravijo tisti, ki so tudi slišali hrup. Če se izpostavljaš, so same sitnosti, pravijo. Zdaj razumem, kako je mogoče, da ni nihče pomagal nekomu, ki je igral srčni napad. Zakaj bi se izpostavljal, potem imaš samo sitnosti.

2 Comments:

Anonymous Anonimni said...

Bilo danes v Delu. Dva ukradla cigarete, še iščejo.
Sicer pa je moj kolega isto izpostavljanje doživel ob poskusu posilstva sredi ulice, sam pa sem enkrat krepko premišljal, ali bi se, ubogi šibki intelektualček, spopadel z enim mišičnjakom, ki je očitno mlatil svojega tasta (žena pa mu je pomagala). Bilo je na BTC parkirišču in preden sem se odločil, je prišel varnostnik in rekel, naj grejo drugam. In so šli. Tja jim pa nisem sledil ;-).

21. maj 2008 ob 16:23  
Blogger andrejA said...

za zjokat. precej bedno, da varnostnik skrbi samo za varnsot prostora, ne pa za varnost ljudi. jejhata, da se ne bo kakšna črta, ki označuje parkirni prostor popraskala. zlomi in udarnine se pa s tem res ne morejo primerjati. pri takih dogodkih res lahko kaj naredimo. za razliko od političnih zdrah, kjer je škoda vsake energije, mislim.

22. maj 2008 ob 12:27  

Objavite komentar

<< Home