18 julij 2007

nAbiranje // sploh pod borovci

Letos sem se na morju pod borovci spet nabrala (knjige niso po vrstnem redu, vse zelo dobre):
  • Hiša na ulici oblakov / Tim Winton :: Avstralija. Ena hiša. Notri dve zelo različni družini. Vsak član ima svojo zgodbo. Zgodbe se začnejo prepletati. Fajn dialogi, taki tapravi in zgodba.
  • Osmi poverjenik / Renato Baretić :: Spet Avstralija. Tokrat na hrvaškem otoku, kamor pošljejo politika, da bi uredil razmere na otoku. Tradicionalna medicina, sončni kolektorji, prisrčen prevajalec, porno zvezda, krasen jezik in konec. Knjiga lani pobrala vse nagrade na Hrvaškem.
  • Ocean morje / Alessandro Baricco :: Hotelček ob morju. Vanj pridejo različni ljudje. Vsak s svojo zgodbo. Zelo fajn, ker je vsaka zgodba napisana v svojem žanru. Za krohot: od 185-200.
  • Deveto življenje Luisa Draxa / Liz Jensen :: Devetletni fantek na družinskem pikniku pade s pečine in pade v komo. Kaj ima pri tem oče in kaj mama, ne smem povedat. Za zamislit zgodba. Nekateri moški imajo radi ženske, ki rabijo njihovo pomoč. Nekatere ženske to vejo in izrabljajo.
  • Trinajsta zgodba / Diane Setterfield :: Ugledna pisateljica najame dekle, da bi napisala njeno biografijo. Dekle pristane, če ji pisateljica obljubi popolno resnico. Resnica je zapletena in ima nepredvidljiv obrat in dvojčici.
  • Trije v postelji / Carmen Reid :: Ta tretji je otrok. Dobi ga karieristka, vajena petk in živahnega življenja. Otroci spreminjajo odrasle. Neolepšan opis tegob nosečnosti in otrok, pa tudi radosti zaradi njih. Kar poučno.
  • Na površje / Margaret Atwood :: Hči pride iskat očeta, ki je pogrešan. Obeta se detektivka, ampak postane pa nekaj čisto drugega. Zelo dobro opisana pot preobrazbe človeka v žival. Na področju razmišljanja in obnašanja.

1 Comments:

Blogger Matej said...

Odlično, bom kar sprintal in faksiral v knjižnico (oni so še malce Trubarjevski, kar se tehnologije tiče), da pripravijo do naslednjič, ko se oglasim :)

19. julij 2007 ob 07:59  

Objavite komentar

<< Home