12 junij 2007

komAr // če je invalid

Crknjen ležeš v posteljo in zapreš oči. Ko si na robu sveta sanj, ti skozi možgane zareže BZZZZZZZZZZZ. Čeprav si že skoraj nepriseben, možgani takoj sporočijo, da je komar, da je čas za vojno. Celo tisti, ki hodijo na krvodajalske akcije, ne pustijo kar enim, da jim vzemajo kri, si rečeš. Bojnih strupov ne odobravaš, ker če škodijo sovražniku, gotovo tudi tebi. Sprejmeš bojni plan. Delaš se, da ga ne slišiš. Če ga boš ignoriral, se bo pobral. Pri ljudeh že deluje, včasih. Pri komarjih ne, se izkaže. Sprejmeš bojni plan B. Hočeš ga ubit. Ne ljubi se ti vstat iz postelje, prižgat luči, vzet copata in začet udrihat po stenah. To bi te preveč zbudilo. Skleneš, da boš tatu krvi ujel na delu. Čakaš, da se ti usede na lice. Ploskneš se in upaš. Spet začneš padati na ono stran. ZZZZZZZZZZ. BZZZZZZZZ. Umor ni uspel. Na planu B vztrajaš še kakšno uro. Potem se sam sebi zazdiš blesav, ker se mlatiš sredi noči, komar se pa zabava, ker je zvezda večera. Sprejmeš bojni plan C. Skočiš iz postelje, ugotoviš uro predaje (04:13), pograbiš odejo in besno odkorakaš v drugo sobo, v drugo posteljo. Danes zbiraš pogum za nove boje. In tako bo vse tja do pozne jeseni.

Oznake:

4 Comments:

Blogger Matej said...

(Opa, smo spremenili naslov!)

Kaj pa une zadeve k jih vtakneš v vtičnico in avtomatsko zaplinjujejo komarje? Preveč nehumano v primerjavi z speštanjem? :)

13. junij 2007 ob 18:51  
Blogger andrejA said...

(saj je naslov boljsi kot prejsnji, ne?) strupki, ki ubijajo komarje, ubijajo tudi ljudi, mislim. sem ze imela to rec, pa sem se malo omoticna zbujala. tako da: pestanje ali seljenje.

14. junij 2007 ob 00:20  
Blogger Matej said...

(Novi naslov je enostavnejši, torej iz vidika dojemanja boljši. Je pa 'z A stvari so fine' zelo samosvoj in unikaten)
Hehehe, seljenje koga - komarjev ali tebe? Kdo misliš, da bo prej obupal? :)

15. junij 2007 ob 18:12  
Blogger andrejA said...

jaz se bom preselila. ni poraz, ampak zmaga.

15. junij 2007 ob 22:31  

Objavite komentar

<< Home